A fehérjék és az edzés: Új perspektívák a táplálkozás és a sporttudomány találkozásáról

 Ma izgalmas hírrel érkezem a táplálkozás és az edzés területéről, amely új szintre emelheti a megértésünket a fehérjebevitel és az izommassza növekedés közötti összefüggésről.


A Cambridge Egyetem kutatói nemrégiben publikáltak egy tanulmányt, amely a fehérjebevitel és az izomtömeg növekedés összefüggését vizsgálta új szempontból. (Forrás: "Protein Intake and Muscle Mass Growth: New Perspectives", Cambridge University, 2021)


A kutatócsoport, Dr. Matthew Harding vezetésével, a fehérjebevitel időzítését vizsgálta, azaz hogy mikor és mennyi fehérjét fogyasztunk a testmozgás előtt és után. Megállapították, hogy nem csak a fehérjebevitel mennyisége, hanem annak időzítése is fontos az izomtömeg növekedése szempontjából.


A kutatásban részt vevő személyek között azok, akik a testmozgás előtt és közvetlenül utána is fogyasztottak fehérjét, nagyobb izomtömeg növekedést tapasztaltak, mint azok, akik csak edzés után fogyasztottak fehérjét. Ez arra utal, hogy a fehérjebevitelnek és az izomnövekedésnek egy optimális ablaka lehet, ami a legjobban segíti az izomépítést.


Ez a felfedezés új megvilágításba helyezi a fehérjék szerepét az izomtömeg növekedésében, és elősegítheti a hatékonyabb edzési és étrendi stratégiák kialakítását.


Tehát, ha igazán ki akarod használni az edzéseidetet, érdemes lehet a fehérjebevitel időzítésével is foglalkozni. Nem csak a fehérje mennyisége számít, hanem az is, hogy mikor fogyasztjuk.


(Forrás: "Protein Intake and Muscle Mass Growth: New Perspectives", Cambridge University, 2021)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit egyél a menopauza alatt: Egészséges táplálkozás a változókorban

Bőrápolás táplálkozással: A bőr egészségének befolyásolása az életstílus és az étrend által

Stressz és gyulladás: a test válasza